SARKIS

Friday, December 30, 2011

melakaku sayang banyak duit untuk belanja tahun 2012

kenapa dap senyap dalam pembentangan bajet melaka yang lepas waktu usul untuk tidak mahu menerima pakai akta kumpulan wang pembangunan tak terpakai bagi bajet negeri tahun depan?

Buta ke semua, yang kerajaan negeri tiada hak untuk menolak sebarang undang2 persekutuan?

Kenapa usul tak nak menerima pemakaian seksyen tertentu akta kumpulan wang pembangunan untuk enakmen bajet 2012?

Apa motif nak jadikan enakmen lebih tinggi dari akta?

Apakah geran perkapita pembangunan yang disalur setiap tahun hendak disalahgunakan?

Bukankah melaka banyak duit, ali rustam? Dengar dah byk federal fund yg hijack masuk state coffers? Betul ke kementerian pelancongan masuk duit terus ke akaun bank pbt untuk naikkan prestasi perbelanjaan rmk?

Hehehe.....melaka memang banyak duit(ikut pintu belakang kot?)

Sunday, December 4, 2011

baiah umno di pwtc berjaya mengikat 3 juta ahlinya?

ahli pekembar dikatakan berjumlah lebih dari 3.4 juta orang

perwakilan umno dalam pau 2011 pula dikatakan telah meningkat kepada bawah 12 ribu orang

semalam mahiaddin( nama bapa si penyanyi Najwa, apa punya turr penynyi ni suka suki ubah nama bapa sendiri) mengetuai lafaz baiah pekembar yang julung kalinya dibuat

tindakan mereka ini dikatakan telah berjaya mengikat semua ahli umno menerusi perwakilan yang dipilih oleh mereka di bahagian masing2

baguslah kalau itu interpretasi mereka berbaiah

LANTAK KO LER........PEACE YOOOOO

Wednesday, November 30, 2011

sbpa, benarkah akan lebih menguntungkan?

Daripada apa yang sedang rancak diwar-warkan oleh media baik yang bercetak mahupun sesawang, ianya nampak seakan serampang dua mata bagi pihak pemerintah.

Antara berita-berita yang hangat diperkatakan/dicelakakan adalah 'exit policy program', jawatan utama/tonggak akan dikontrakkan, prospek yang akan membuat penilaian 360 darjah dan kemungkinan-kemungkinan penyebab pekeliling sbpa sengaja lambat disiarkan.


Jadi, apabila telah dikeluarkan/disiarkan nanti, diingatkan penjawat awam jangan gelojoh menerima tawaran baru tanpaembaca dengan teliti 'maslahat/muslihat' tersirat yang akan mencengkam penjawat awam kelak.

'plan your action wisely' kerana penyiaran yang lambat ini memang disengajakan dan tempoh 'sign-off' yang singkat pada disember melalui hrmis dibuat secara berhati-hati.

Mungkin ssm lebih baik dipilih dengan ketiadaan ptk atau prospek?

Saturday, November 19, 2011

nak tipu siapa sebenarnya? syok sendiri je jabatan korang ni nak laksana perakaunan akrual untuk kerajaan

Sape yg syok sendiri ni?

Kenapa lorat sgt nak buat benda yg akan mendatangkan byk masalah daripada kebaikan.

Apa lah sgt nak diikutkan pbb punya resolusi kalau nak menipu dalam perlaksanaan?

Tunai kan lebih mudah.

Australia, new zealand dan uk buat ikut parlimen. Ubah perlembagaan? Undang2? Korang nak ikut jalan belakang?

Kenapa belakangkan parlimen dalam nak melaksanakan?

Kadeewalee punya jabatan

Monday, October 31, 2011

usah dihiraukan laporan KAN 2010, yang penting cara KSU pelancongan mesti ditiru oleh semua KSU yang lain termasuklah KSN

seperti yang kebanyakan ksu lain maklum, prestasi perbelanjaan rmk10 kementerian pelancongan adalah antara yang tercorot dalam separuh tahun pertama 2011

untuk mengatasi masalah tercorot dalam prestasi perbelanjaan ini, kementerian pelancongan telah 'membayar' hampir rm40juta kepada pbt yang ada di melaka terus ke dalam akaun bank masing2 dan bukannya menerusi perlaksanaan biasa menurunkan waran peruntukan samada kepada sdo ataupun upen

projek yg menerima tempias adalah seperti taman botanikal, taman seribu bumga and 'monorail' dari ayer keroh ke banda hilir(semua projek state yg hampas dan telah di'federal'kan kerana state xde duit)

ksu kementerian lain patut tiru cara pembayaran terus ke akaun bank ini supaya mereka lebih efisyen

tidak timbul isu songlap duit oleh pbt melaka yang tengah kurang duit berbelnja kerana kredit fasiliti mereka lebih 90 hari terutamanya swm yg dah terkumpul sebanyak hampir rm26juta

jadi untuk menujukkan prestasi cemerlang rmk10 ini tirulah cara pelancongan....x caya tanyalah Datuk Lim ....kahkahkah hak tuih

Friday, August 26, 2011

kakitangan awam didahulukan, imbuhan dirembat utamakan

singapura telah sedia maklum terima gaji tinggi oleh kakitangannya

indonesia akan mula dgn 10% manakala thailand pula bermula dengan 300 baht sehari dilaraskan gaji pada awal januari 2012

malaysia pula kemungkinan besar juga akan melakukan pelarasan sempena bajet 2012 nanti

dalam bajet kerajaan malaysia, sebenarnya hampir 50% diperuntukkan untuk keselesaan kakitangan awam secara langsung dan tidak langsung

beranikah kita berubah untuk selepas ini supaya kepada rakyat malaysia diperuntukkan sebanyak 80% bajet

benarkah kakitangan awam akan berkhidmat untuk rakyat semata?

Thursday, August 18, 2011

Najib telah tunaikan hak sebagai rakyat Malaysia

dengan penolakan untuk ditemubual oleh pihak pembelaan Anwar, Najib telah membuktikan semua rakyat Malaysia boleh bertindak untuk tidak menjadi saksi dalam mana2 perbicaraan

yang akan rugi adalah rakyat Malaysia kerana tidak berpeluang melihat PM kesayangan mereka menegakkan keadilan dan kebenaran dalam perbicaraan Anwar

rakyat juga dinafikan untuk mengetahui apa yang Najib tahu tentang Anwar dalam mahkamah

tidak boleh disalahkan Najib sebab itu hak dia disisi undang2 untuk tidak membantu mahkamah dalam menegakkan kebenaran tentang siapa sebenarnya Anwar dalam kes itu

kahkahkah

Thursday, August 4, 2011

mismah....umur 18 tahun dah dapat PR...ye ke?

mismah lahir tahun 1964

menurut KP JPN semalam mismah dapat status Penduduk Tetap pada tahun 1982, maknanya umur 18 tahun la tu

untuk dapat status Penduduk Tetap mesti tinggal kat Malaysia minimum 5 tahun jadi dia dah ada kat Malaysia pada umur dia lebih kurang 12 tahun...jadi Mak Bapak dia mesti lagi lama tinggal kat Malaysia

Mismah ni dapat Warganegara sebenarnya ikut sape? Sebab lahir kat Malaysia ke atau kahwin dengan orang Malaysia?

lagi satu si Mismah ni takde Bapak ke....nama bontang single je takde bin @ binti?

Wednesday, August 3, 2011

mismah oh mismah....tonjolkan diri kau kat PUBLIC

nafi jangan tak nafi mismah oii

org fitnah ko warga asing ni

ko tak rasa malu ke difitnah macam ni teruk

tunjukkan PATRIOTnya engkau pada Malaysia

kalau tak malu nanti SPR dgn JPN

kahkahakahkah

Friday, July 29, 2011

LGE mesti cuba dahului Persekutuan isytihar bonus kakitangan awam supaya populariti PR meningkat macam tahun lepas!

tahun lepas kalau Penang tak isytihar BKK dahulu, jangan harap le kakitangan Persekutuan yang lain nak merasa RM1000 tu

tahun ni apa kata LGE merealisasikan harapan untuk dapat sebulan setengah bonus supaya Persekutuan takkan mengaku kalah pada Penang....hehehe

cubalah CM...untung2 populariti bertambah bagi PR

aku nasihat je.....

Friday, July 22, 2011

sape yang MENIPU sebenarnya? BODOH!





di utara, orang dok tengok BERSIH media coverage dari Siam, manakala di selatan, mereka tengok dari Channel News Asia....apa lagi yang korang cuba nak belit ni

cukup lah....dari jadi ejen parti AMenO ni....jadilah ejen RAKYAT yang sebenar

Thursday, July 21, 2011

fofesyenal sungguh pDrM buat tayangan Bersih 2.0

hish....200 orang woi yang dipanggilnya

nasib baik waktu kat carcosa dulu sikit je, bole ler pecah 'rekod'

sambil 'brief' syok sendiri kat audience yang 'terlebey' bijak, boleh juga ambil peluang nak ampu bos kat atas sana tanda 'aku buat kerja'

nape tak tayang secara penuh di media prima dan rtm, kan lebey mudah cerita....lagi bagus akan ramai orang luar bandar percaya.....cubalah.....jangan tak buat

nati semua akan tak caye pada youtube dan malaysianinsider.....maklumler ape pDrM buat semua kene percaya....ianya untuk 'kebaikan semua rakyat malaysia'

kenapa ler semua orang dengki kat kite....sebab kite lebey fofesyenal nya.....kekekekeke

Friday, July 1, 2011

China celebrating CPC's 90 years annivesary showed in local TV

video

am i promoting CPC....no!

This is what CCTV thru Astro showed to Malaysian last night.

What is the big deal....China's successful in becoming economy giant thru CPC...and it was well known

even Malaysia have sealed international relationship with China...does that means we support communist...of course BIG NOT!

PROPA! PROPA! PROPs!

Monday, June 27, 2011

keselamatan negara atau keselamatan umngok?

seminggu dua sibuk bebenor mereka ni mempromosikan BERSIH secara negatif

anti-Islam la, anti-melayu le, anti-Agong la, pro-komunis le....tetap usaha tu macam tak masuk je dalam kepala

kalau benar bagai diceciter, masalah bebenor le gamaknya Malaysia

yang teman tak boleh nak telan jua, mike ni semua GELABAH tak tentu hala fasal ape

bagi je le

bukan tak selalu tutup jalanraya

kat KL tu dah selalu tak terhingga

ada yang untuk raptai, sambut tahun baru, citrawarna, le tour, persidangan pemimpin dunia@asean dan macam-macam lagi

tup-tup rakyat pulak nak berhimpun secara aman...bagilah

jalan tutup separuh aje....ada unit AMAL yang akan bantu PDRM kawal lalulintas....bolehkan je lah

bukan selalu....kekadang selang 4 tahun sekalli je

ghentikan le PROPA negatif nih!

Friday, June 24, 2011

Malaysiakini hati2 tulis berita pasal Melaka

dalam Malaysiakini tertulis berita yang bertajuk 'Melaka peruntuk RM50juta atasi b
anjir kilat' amatlah mengelirukan

manakan tidak, nak bayar gaji staf bulan 6 ni pun terkial-kial keruk sana-sini, inikan pula nak peruntuk rm50juta

alamat gayanya terpaksa minta bajet tambahan persidangan dun bulan depan kalau nak teruskan

yang sebenarnya JPS minta peruntukan kerajaan persekutuan, jadi bukan kerajaan negeri yang peruntukkan

cubalah tanya2kan manager maybank melaka kalau betul dorang ni memang 'ada' duit lagi

payment bulan 1 pun banyak lagi yang tak selesai

iktibarnya, Malaysiakini jangan kelirukan orang ramai pasal peruntukan, buat homework dulu ok!

Friday, June 10, 2011

Datuk Mat Zain Ibrahim, why dont they dare to sue?

after all the revealation, accusation and maybe 'slanders', they still opt to silent

why?

,could it be true?

,if they sue you, all will be exposed in the court? Is it?

,tips of iceberg is it?

I just could not understand?

,why there are no further action against you Datuk Mat Zain?

Wednesday, June 8, 2011

two coincidences too be true

aiseh man

lets face it, he just plainly planned that at the wrong time

first his children's graduation in U.S.A

and now his children's engagement in Kazakhstan

he just plainly forgotten all those important dates of his families member

you just cant blame him because he forgetful but not senile yet

he is still young

impossible for him to use his position because his officers just dont know the important dates of his families member too

forgive him not? will you?

it just so sudden the graduation day and the day the 'proposal of will you marry me' happen during his official's visits

walla way

the sun still shine, just make a hay out of it

hehehe

Saturday, June 4, 2011

harapnya abang Mat menang TP esok!

pemilihan yang lepas aku pertahankan ustaz nasha....namun kali ni aku rasa abang Mat diperlukan oleh PAS untuk menggerakkan presiden supaya lebih agresif lagi

undi kepada tuan man dan ustaz nasha dijangka terbahagi 2 manakala abang mat akan selesa dengan undi dari akar umbi

yang banyak menggerakkan massa adalah orang seperti abang mat atas dorongan tarbiyah oleh orang seperti ustaz nasha

tidak salah rasanya abang mat bantu presiden atas kerusi TP

semoga berjaya

Sunday, May 29, 2011

RM24++juta berhutang dengan SWM...kesian takde duit rupanya!!!!

alahai PBT....apa lah nasib....dah la hutang...banyak plak tu

korang memang pandai cari duit kan

lepas ni...tambah lah satu lagi PBT....Hang Jebat Jaya plak....biar tambah lagi hutang tu

biar sampah tak terkutip lepas ni

MPJ aper citer....duit BANYAK lagi kan....tu lah saper yang memandai upgrade jadi majlis perbandaran...kalau majlis daerah, ada le juga duit geran dari Federal....dah upgrade ni mesti BANYAK DUIT kan?

OTAK KAU MEMANG GELIGA....Ali oooiiiii!!!!!ko memang BRILLIANT jaga duit


KAKAKAKAKAH

Friday, May 27, 2011

jpa, buatlah audit perjawatan tu cepat!

serius ke nak kurang ni?

Kalau betul, masuk JASA, JPNIN, KEMAS, PEMBELA dan BTN untuk dipotong dengan segera jumlah pekerja.

Mereka ni golongan yang selalu tiada di pejabat sebab ikut bontot pemimpin BN mengekor aje dari pagi sampai ke petang.

Golongan dari pejabat ni juga selalu masuk mesyuarat tak rasmi yang bukan anjuran kerajaan tapi buat tuntutan gila-gila banyak tiap bulan.

Jangan asyik masuk agensi penting kerajaan saja tapi jabatan-jabatan politik ni tak dipantau langsung.

Jangan sebab kebanyakannya dari JPM maka dorang ni KEBAL dari kena POTONG!

Sunday, May 22, 2011

government to cut cost.... Ho ho ho ho

last i check this was what they tend to implement in 97-98 and '07-08 economy crisis

but the latter just wont work

why....because the civil servant just being stubborn

they think the money allocated to the department was they're birth-right as their mainly bumi's status

they share the thinking of what i wish to spent are the one the department should do

after all you give us the power 'let the managers manage' bullshit

then there are another thing they lack the concern i.e. IPSAS

they said they want to go for global standard but the fact is that they just dont bother

if they want to be a professional in what they do...they should do it right the first time but sadly the simplest thing like classification of expenses and revenue which are the basic thing in accounting....they cannot do it properly although treasury have set a perfect guidelines for them to follow for them to prepare for the accrual acounting implementation in 2015

cutting the expenses means they should eliminate BTN, PLKN, JASA, JPNIN, KEMAS and PEMBELA which currently doing UMNO's party work rather than servicing the true citizen of Malaysia...they should be out from radar of 'senarai perjawatan yang diluluskan perbendaharaan' and truely be hire by UMNO and not the government

the education line should concentrate on their truely core business and not be interrupted by the implementation of the 1malaysia courses and Permata activities

stop to call public servants for the seats in 'perasmian' function by minister...they should call the rakyat if they truely have the support because public servant when they attend such functions they eligible to claim bullshits massive claims

WALK THE TALk TREASURY....dont talk cock

Sunday, April 17, 2011

pelaburan beli hotel di tanah arab oleh melaka...untung ke?

pelaburan lebih kurang rm15juta yang ditampung separuh oleh YM dan JAiM telah menmpakkan tanda2 tak pulang modal

selain daripada terpaksa menampung hampir rm100ribu setiap bulan untuk fixed dan variable overhead...ada pula ura2 nak buat creative accounting bagi menampakkan surplus dalam akaun awam dengan menjual hotel tersebut kepada agensi bawah kerajaan negeri...kekeke.....walaupun rm1 atau rm 100k ianya tetap surplus

pemeriksa kira2 negeri janganlah berkompromi dengan pengurusan negeri yang tak mempunyai tadbir urus yang bagus....kalau 3 bintang rating....tunjukkan sebagai 3 bintang dan bukannya 4 bintang ... Ok

tunjukkan betapa tak cekapnya mereka dalam mengurus....jangan disorokkan lagi

Thursday, April 14, 2011

no-money......wonder why?

you know i still hate you **

and it will never change

i want no-money no-money from you

i want no-money no-money from you

why do you push me away

but still you can get away

with so many misdeeds on the way

and still nothing can get in your way

i want no-money no-money no-money no-money

that you plundered.....just enough said of your slander

no-money is ok with me as long you strike by billions of THUNDER

and i want my subsidy back DUHH

Monday, April 11, 2011

kastam perlu rekrut orang yang BETUL2 faham tentang hasil negara

bukannya cacamarba

kalau nak dibanding sistem rekrut lhdn dan kastam memang jauh bezanya

lhdn mengambil orang yang betul2 faham tentang sektor swasta manakala kastam cuma menghasilkan golongan pekerja yang GAH LEBIH(dengan uniform) sahaja dari kerja

mereka jangan menuntut yang bukan2 dari kerajaan sebab kalau nak diikutkan skim lain juga berhak MENUNTUT

apa yang diperlukan adalah ROMBAKAN CARA KERJA

tirulah sistem kerja LHDN....

JANGAN NAK SOMBONG dan ANGKUH dengan panggilan TUAN sedangkan kerja hampeh

kalau nak saguhati bila tumpaskan penyeludupan buat bounty lah jangan kerja kerajaan....kalau semuanya nak imbuhan bila korang nak fikir pasal NEGARA

Saturday, March 26, 2011

si PELAKON.....eskay, anwar atau ..... ?

keseirasan adalah lumrah bagi mengenakan seseorang

dalam pertunjukan silap mata misalnya; magician akan memilih pembantu yang 'pelanduk dua serupa' bagi mengaburi 'audience' nya

penonton akan mudah terkeliru apatah lagi melalui rakaman cctv

fikirlah

Monday, March 7, 2011

pak lah bapak demokrasi malaysia

zaman pak lah ada

1 demonstrasi
2 debat live
3 kebebasan kehakiman
4 turun naik harga minyak
5 HUJAH dr agus
6 pembangkang menang

Friday, March 4, 2011

selain dari Famosa....benarkah yang lain(PERIGI DAN MAKAM) tak diiktiraf?

terlampau banyak makam dan perigi yang dikaitkan dengan sejarah yang tak pasti(hang tuah, tun teja dll) sebenarnya tiada kajian terperinci dari Pakar Sejarah dan pengiktirafan ataupun gelaran tersebut cuma diberi oleh Kerajaan Negeri?

benarkah kebanyakan 'hot spot' pelancongan di Melaka cuma digazetkan oleh Kerajaan Negeri dan tiada pengiktirafan/kajian oleh Pakar Sejarah?

Adakah pelancong yang datang sedar dan membuat kajian tentang sesebuah tempat bersejarah sebelum melawat ke tempat tersebut?

Jangan Kena Tipu tau!

Monday, February 28, 2011

takkan ler korang tak kisah orang miskin nih di'rampok' walaupun rm10.00 sebulan!

kasi taruk lah sikit...pak ali ni pandai pusing duit...last sekali pulau melaka ni nak jadi 'Arab City' sejak sign MOU rm250 juta ke rm1.2 billion dengan pak arab 'tersesat' waktu melancong(dengarnya kerja-kerja nak mula ogos 2010....tapi sampai la nih HABUK)

apa citer projek gajah putih 'dolphin water theme park' kat pulau melaka jugak....dengarnya 'dolphin' tak boleh hidup kat situ pasal projek tak ikut 'spec' asal....kakakaka kena tipu lagi dengan 'con'TRAKTOR ameno....satu lagi...nak maintain 'life support' dolphin tu pon dah nak cecah rm200 ribu sebulan(includes machines and electricity bills)....MAMPU KE KERAJAAN NEGERI(yang main hentam akaun amanah boleh berbaki debit bila berbelanja)?

woi...woi...woi....jangan hentam...kat melaka pembangunan kena jalan jugak (bulldoze saja walau DUIT TAKDE)...bak kata pak ali selalu "jalan jer projek tuh nati tau lah aku carik duit nak bayar"....kahkahkah....pandai CONGAK kau yer CONGEK

Sunday, February 13, 2011

Apa citer penerima bantuan kebajikan kene paksa jadi ahli koperasi ke? ke tak betul?

Betul ke ada ura-ura 'state gomen' melalui mmkn paksa potongan dibuat atas bantuan kebajikan supaya 'ko-op' mereka tu boleh beli tanah(tak tahulah harga boleh bagi diskaun ke takde) pknm/pertam/dll?

Siapa jawatankuasa penaja koperasi tu?

Bila mesyuarat agung pertama selepas penubuhan koperasi dijalankan? Cukupkah korum 50 orang ahli(yang terdiri dari penerima bantuan kebajikan/orang miskin/orang susah)pada mesyuarat kali pertama tersebut supaya dapat diluluskan perlantikan Lembaga Pengarah dan juga CEO?

Adakah dalam mesyuarat tersebut juga, tindakan CEO sekarang untuk membeli tanah bagi koperasi ini diluluskan sebagai aktiviti utama perniagaan koperasi tersebut?

Kalau benar 'state gomen' nak tolong penerima bantuan kebajikan masuk koperasi, tak mampukah 'state gomen' nak keluarkan modal sebanyak RM3 juta kalau betul-bettul ikhlas dan tak perlulah dipotong bantuan penerima tu? Walaupun sebulan RM10.00 tapi nilainya bagi orang miskin ni tinggi!!!

TAKKAN KERAJAAN NEGERI DAH TAKDE DUIT KOT?

Betul ke kalau penerima bantuan ni tak nak masuk koperasi....bantuan akan dihentikan secara 'HALUS'? Betulkah ada ura-ura nak bagi bantuan lambat pada mereka kalau enggan jadi ahli?

Saper lah yang bijak sangat ni?

Buat koperasi....jadi pengerusi...pas tu nak beli tanah dari 'state agency' jugak yang mana kau jadi ahli@pengerusi jugak.....takder 'conflict of interest' ke?

Macam-macam cara nak halalkan rompakan duit rakyat zaman sekaran ni?

Kalau boleh DSAI 'highlight'kan perkara ni dalam ceramah 15hb Februari kat Permatang Serai nanti....biar orang Merlimau tahu....tak caya...cubalah 'recce' kat orang miskin kawasan Jasin nanti...kot-kot khabar angin ni FAKTA?

p/s tengok ayat kat atas...belajar bahasa melayu betul-betul.....semuanya ayat PERTANYAAN

Wednesday, February 2, 2011

Shamsul Akin...wa salute lu as my senior but dont go overboard

atas semangat setiakawan...shamsul seharusnya bersiasah untuk mengenepikan kepentingan dirinya dalam merebut pertandingan kerusi dun merlimau

janganlah apa yang telah dilakukan terhadap chegu bard berulang di merlimau

cukuplah dengan melobi junior sendiri untuk menjadi orang kanan...walaupun aku salute 2 orang kanan amk dari sekolah aku(kau dan anak jin)tapi tabiat yang buruk sebegini arwah ustaz ghaus tak ajar macam tuh

so pikir-pikir lah sikit perasaan warga komponen pakatan rakyat yang lain... jangan gelojoh


p/s: dekat facebook hang tu jangan lah letak 'currently running for office CM of Melaka'...jauh lagi kot my senior....anak jin tolong tengok2 kan bos kau tuh

Monday, January 17, 2011

Qardhawi is Satan? Apa la SAA ni, memang anti ulama sungguh ka???

Below is the reply of SAA toward one of his commentors

[Anon 12:51 you must not think that the entire world is less intelligent than you. Saiful has sworn on the Quran. Ummi has done it in her Press conference and now Ummi is challenging your hero Liwat to have some guts and go to the mosque and swear on the Quran also. But your Liwat fellow is not only chicken, he is also what you may call dayus. A coward. Pengecut. Macam pondan juga. That is the whole problem isnt it? You tak malu ke? Even a girl (perempuan saja) can challenge you to go to the masjid and swear on the Quran. Tapi you pengecut. "Qardhawi kata tak payalah, Qardhawi dah hantar faks lah". "Saya tak mahu bersumpah" lah - pi dah mabuk.

And now Liwat supporters like you can only try to trivialise the whole issue with your 'what if' questions. Here are two more 'what if' questions for you : what if Liwat receives another fax from Qardhawi saying he must go to the mosque and swear on the Quran? (Bayar duit saja kat satan tu, mesti dia boleh hantar faks baru). And what if Liwat still refuses to go? Ponder that too ok.

SAA
Saturday, January 15, 2011 2:07:00 PM]


KALAU BETUL LA QARDHAWI TU BOLEH DIBAYAR...KENAPA TIDAK UMNO SAJA YANG BAYAR DULU DAN MINTAKLA QARDHAWI FAKSKAN PADA PM...SO PM BOLE PUBLISH KAT PUBLIC SUPAYA DSAI BOLE IKUT....HAHAHA....MACAM LA KORANG TAK BIASA DENGAN 'BAYAR-MEMBAYAR' NIH

Monday, January 10, 2011

gangguan ceramah PR di Melaka

biarkan...biarkan

gangguan sebelum ini sama saja sambutannya di khemah mereka...banyak KERUSI...tuan rumah(wanita) menyampah dan tidak suka halaman rumahnya dipergunakan sehingga beliau berharap agar proses pengambilan tanahnya dipercepatkan supaya tidak menjadi 'alat' lagi

program gangguan ini dikira tidak berjaya kerana tiada sambutan dari AHLI UMNO sendiri di sekitar Kg Bukit Katil dan Bukit Bayan...mana Si Leha dan Si Saleh orang kuat Pak Ali

nampak sangat mereka sendiri MALU untuk MEMPERBODOHKAN DIRI mereka dengan hadir ceramah gangguan anjuran parti mereka

biarkan lah saje

p/s
Ustaz Kamal Ashaari tak payah lah sampai titisan darah yang terakhir nak pertahan PASTI tu sebab surau dorang tak ambik.

Saturday, January 8, 2011

pknm latest reshuffle...was it related to "high-interest" in new lng terminal in sungai udang?

it seems after hassan marican left petronas, more and more disaster end up hitting the latter

from the management 'loose' control over "local" contractor/supplier towards more interference of 'govt-of-d-today' towards getting "hidden-income" in the future

zainal abu was known as a professional manager that does not side-lined anyone at all although they are from the opposition party(namely DAP)

he treat everyone equally

mbmb after zaini end his tenures, left behind huge amount of money to be spend...and it was "well-spent" i assure you by the new mayor after zaini

someone from the audit department raise-up his worry over the new appointment for the efficiency of the 'new-boss' spending habits

zainal abu should just stay in pknm (because he had just succeed and should be praise for his efforts behind door of lobbying the lng terminal? and silo expansion? in melaka although he would not admit it that it was his doing all this while?)...a very low profile person just like zaini

unlike someone who like to make public his 'first meeting' with the management in sinar harian and kosmo

zainal abu that i know, now have to cleans-up somebody else mess and shits for efficiently 'hair-wired' financial of his new place

GOOD LUCK bro and congrats in advance for your future datukship

Friday, January 7, 2011

pandai cara kau cari duit

dah le wisma negeri kene jual pada utem, pas tu wisma persekutuan, tambah pulak 'bailout' digital mall dan yg terbaru 'cadangkan' ipd mlk tgh pindah ke pulau melaka 'berhantu'

kepala otak ko memang baguih

lepas kutip duit yuran kobemas dari orang miskin, bole lah guna duit tu beli tanah kerajaan buat hotel...ceo keje senang bole dapat gaji dari duit bantuan orang fakir miskin

Memang geliga!!!